Raak het gevoel van machteloosheid kwijt door inzicht in je kind

Al vanaf de geboorte van je kind heb je gemerkt dat het gevoelig is. Nu je kind wat ouder is, merk je dat het weinig zelfvertrouwen heeft, snel in paniek raakt en blijft hangen in iets verdrietigs. Na schooltijd komt je kind vaak tegendraads thuis en ’s avonds heeft het moeite met inslapen. Als ouder merk je dat er voor je kind vaak weinig begrip is vanuit school of andere ouders. En soms weet je zelf ook niet goed hoe te reageren op dat specifieke gedrag…

Herken je dit?

  • Je kind is gevoelig voor harde geluiden
  • Heeft last van labeltjes in kleding
  • Voelt de stemming van anderen aan
  • Heeft moeite met veranderingen
  • Observeert eerst en doet later
  • Is begaan met het lot van dieren
  • Heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel
  • Kan diepgaande vragen stellen
  • Is faalangstig
  • Houdt niet van nieuwe activiteiten uitproberen
  • Speelt het liefst thuis en niet bij anderen

Als je dit herkent, is de kans groot dat hoogsensitiviteit een onderdeel van het karakter van jouw kind is. Je kind is gevoelig voor prikkels en verwerkt deze intens. Als je kind overprikkeld is, uit zich dat door woedeaanvallen of huilbuien. Het kan ook zijn dat je kind onbereikbaar wil zijn en zich helemaal terugtrekt.

De oplossing

Na een positieve uitslag op de HSP-test, leer ik je inzicht te krijgen in de achtergronden van hoogsensitiviteit, zodat je deze eigenschap kunt begrijpen en accepteren. Ik leer je waar je jouw kind kan stimuleren en waar het nodig is om te begrenzen. Ik zorg ervoor dat je kind meer in balans komt, leert omgaan met de prikkels en op tijd rust neemt. De wereld zal altijd overweldigend blijven, maar je kind leert emoties te reguleren en in zijn of haar kracht te staan.

Tarieven

Het tarief voor individuele begeleiding of gezinsbegeleiding is € 77,- per uur.

Bij een PGB vanuit de WMO, Jeugdwet of Wlz geldt het uurtarief dat door de gemeente of het zorgkantoor is vastgesteld.

Tarieven zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleidingsmaterialen. Exclusief de tijd die het kost om de materialen te maken. Exclusief de reiskosten.

Vergoedingsmogelijkheden

Als er geen PGB is, wordt zorgverlening door CHAYA soms (gedeeltelijk) vergoed door de verzekering. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.
Mocht betaling een probleem zijn, de zorg niet worden vergoed en zorgverlening nodig, informeer dan eens naar de mogelijkheden bij de diaconie van de kerkelijke gemeente. 

PGB aanvraag

Een persoonsgebonden budget is in Nederland een geldbedrag waarmee mensen met een zorgbehoefte, hun eigen zorg kunnen inkopen. Je vraagt het PGB aan bij de gemeente van je woonplaats. Instanties die je hierbij kunnen helpen zijn MEE of het Sociaal Team.